ماشین لباسشویی از پرکاربردترین لوازم منزل میباشد. اما پس از مدتی ممکن است دچار ایراداتی شود؛ لذا رسیدگی به آن و تعمیرات دورهای این وسیله ضروری میباشد. عدم توجه به مشکلات ماشین لباسشویی بهتدریج میتواند سبب آسیب جدی سایر اجزا و قطعات دستگاه شود. از سوی دیگر، این امر هزینههای اضافی و گزافی را به مصرفکننده تحمیل مینماید؛ بنابراین، بهترین و مفیدترین راهکار در هنگام بروز مشکلات ماشین لباسشویی عیبیابی و تعمیر لباسشویی میباشد.
لرزش شدید
بدون تردید، تکان خوردن و لرزش زیاد، یکی از مهمترین مشکلات ماشین لباسشویی به شمار میرود. بسیاری از کاربران در هنگام استفاده، با لرزیدن و تکان خوردن ماشین لباسشویی مواجه هستند.
تراز نبودن لباسشویی بر روی سطح زمین، یکی از عوامل مهم لرزش و تکان خوردن دستگاه میباشد. با تراز کردن و تنظیم پایههای ماشین لباسشویی بر روی زمین، این مشکل بهراحتی برطرف میشود.
نامتعادل و نامتوازن بودن بار ماشین لباسشویی نیز در بروز این مشکل تأثیرگذار است. قراردادن البسه با وزن یکسان، بهصورت متعادل و یکنواخت در این زمینه کمک شایانی مینماید. در برخی از مواقع معیوب شدن کمکفنر، فنرهای دیگ و بلبرینگها منجر به لرزش و تکان خوردن ماشین لباسشویی در حین کار میشود.
در برخی شرایط ممکن است گیر کردن جسمی کوچک در درام ایجاد سروصدا کند. قبل از قراردادن لباسها به داخل ماشین، حتماً جیبهای آنها را بگردید و مطمئن شوید چیزی همراه آنها نباشد. البته دکمه یا سگک فلزی لباسها هم میتواند علت چنین سروصداهایی باشد.
ممکن است چیزی داخل پمپ تخلیه گیر کرده باشد. توصیه میکنیم فیلتر را چک کرده و آن را خارج کنید. فرسوده شدن بلبرینگها هم میتواند باعث ایجاد سروصدا از ماشین لباسشویی شود. درام را با دست بچرخانید تا ببینید مشکل از بلبرینگها است یا خیر. اگر هنگام چرخاندن درام با دست، سروصدا هنوز وجود داشت، بنابراین مشکل از بلبرینگهاست.
عدم چرخش دیگ با وجود روشن بودن صفحه
عدم کارکرد و روشن نشدن یکی دیگر از مشکلات ماشین لباسشویی محسوب میشود. عوامل مختلفی در ایجاد این مشکل فنی نقش دارند. بهمنظور عیبیابی و رفع این مشکل، بررسی سوئیچ درب، موتور و جریان برق لباسشویی بسیار تأثیرگذار میباشد.
اطمینان حاصل کردن از قطع نبودن جریان برق و سالم بودن سیمها و اتصالات بسیار کمککننده است. در صورت معیوب بودن میکرو سوئیچ درب و داغ شدن بیش از اندازه موتور، ماشین لباسشویی خاموش میشود.
یکی از رایجترین مشکلات ماشین لباسشویی، عدم چرخش دیگ در هنگام کارکرد دستگاه میباشد. در بروز این مشکل نیز علل مختلفی را میتوان برشمرد.
معیوب بودن موتور، تسمهها، خرابی پمپ تخلیه و قراردادن لباسها بیش از حد ظرفیت مجاز، از علل اصلی بروز این مشکل فنی میباشد. چرخش دیگ بهوسیله موتور لباسشویی صورت میگیرد. معیوب شدن موتور دستگاه با عدم گردش دیگ همراه است.
اگر ماشین لباسشویی بیش از حد پر شده باشد، آب نمیتواند وارد محفظه آن پر شود و در نتیجه ماشین هم به دلایل ایمنی نمیتواند چرخش را شروع کند. در این مواقع ابتدا دکمه «Drain» را زده و سپس استارت را بزنید.
در این حالت اگر مشکل برطرف نشد کافی است با کارشناسان آرمین سرویس تماس بگیرید.
نشت آب در حالت کارکردن ماشین لباسشویی
نشت آب از ماشین لباسشویی بسیار شایع است. این مشکل میتواند باتوجهبه محل دقیق نشت آب، دلایل مختلفی داشته باشد و لذا راهکارهای متفاوت برای رفع آن وجود دارد.
ابتدا درپوش یا پنل ﭘﺸﺖ ﻣﺎﺷﯿﻦ لباسشویی و درپوش ﻓﻮﻗﺎﻧﯽ را از دستگاه ﺟﺪا ﻧﻤﻮده و ﺳﭙﺲ لباسشویی را ﺑﻪ ﺑﺮق وصل ﮐﻨﯿﺪ. سپس در حین کار به دستگاه دقت نموده و ﻣﺤﻞ نشتی آب را ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ کنید. اﮔﺮ ﻣﺤﻞ نشتی، ﯾﮑﯽ از رابطهای ﻻﺳﺘﯿﮑﯽ آب اﺳﺖ، میبایست ﺗﻌﻮﯾﺾ شود. همچنین ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ آب بر اثر ﺗﺮﮐﯿﺪﮔﯽ قابِ ﻣﺨﺼﻮص ﺟﺎﭘﻮدری، واترپمپ و… جمع شده ﺑﺎﺷﺪ، ﮐﻪ در این حالت بهترین روش برای آببندی دستگاه ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻣﻮارد ﻓﻮق اﺳﺖ.
چنانچه نشت آب در مجاورت پمپ تخلیه مشاهده شود، موید خرابی و فرسودگی پمپ تخلیه آب میباشد. با تعمیر یا تعویض این قطعه به احتمال زیاد مشکل برطرف میشود. همچنین، ترک خوردگی، آسیب دیدگی و مسدود شدن شیلنگ تخلیه میتواند منجر به نشت آب از ماشین لباسشویی شود.
استشمام بوی بد از ماشین لباسشویی
یکی دیگر از مشکلات ماشین لباسشویی انتشار بوی نامطبوع از دستگاه میباشد. تولید این بو حکایت از رشد و گسترش باکتریها و کپکها در اطراف یا داخل ماشین لباسشویی دارد. آبکش لباسشویی به علت مرطوب و نمدار بودن، بستر مناسب برای رشد و تولید باکتریها را فراهم میآورد.
تمیزکردن و نظافت مستمر لباسشویی راهکار مناسبی برای ازبینبردن عوامل اصلی تولید بوی بد دستگاه میباشد. تمیزکردن منظم نقاط مختلف ماشین بهخصوص مجاری تخلیه آب و فیلترها میتواند از بروز این مشکل جلوگیری کند.
عدم سرعت کافی در چرخش برای آبگیری
اگر چرخش دیگ آنچنان تند نیست که لباسها خوب خشک شوند و یا اصلاً چرخش تند اتفاق نمیافتد و لباسها پس از اتمام شستشو خیس هستند، بهتر است از یک تعمیرکار کمک بگیرید. زیرا اکثر علل این مشکل فنی هستند. خرابی خشککن لباسشویی و خشک نکردن لباسها میتواند به دلیل مشکل در المنت، تسمه، موتور لباسشویی و… باشد. همچنین اگر آب لباسشویی در تخلیه خود با مشکل مواجه شود میتواند دلیل خشک نکردن لباسشویی باشد. از دیگر دلایل عدم کارکرد خشککن لباسشویی به پرکردن بیش از حد ظرفیت میتوان اشاره کرد.
برق بدنه
در این حالت ممکن است یکی از قطعات الکتریکی دارای اتصال به بدنه باشد. اﺑﺘﺪا سیمهای راﺑﻂ ﺗﻤﺎﻣﯽ اجزای مصرفکننده لباسشویی ﻣﺎﻧﻨﺪ: ﭘﻤﭗ، ﺷﯿﺮ اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ، واترپمپ، ﻫﯿﺪرو اﺳﺘﺎت و ﻫﯿﺘﺮ را ﻗﻄﻊ ﻧﻤﻮده و ﺗﻮﺳﻂ ﭼﺮاغ ﺳﺮی ﺑﻪ ﺟﺴﺘﺠﻮی ﻗﻄﻌﻪ ﻣﻌﯿﻮب ﺑﭙﺮدازﯾﺪ. درصورتیکه قطعه موردنظر را ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ کردید، آن را ﺗﻌﻤﯿﺮ ﯾﺎ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻧﻤﺎﯾﯿﺪ.
مورد دیگر عیب و زدگی در سیمهای رابط میباشد. اﮔﺮ ﻗﻄﻌﺎت اﻟﮑﺘﺮﯾﮑﯽ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪ، ایراد مربوط به ﯾﮑﯽ از سیمها خواهد بود. درصورتیکه ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ تک سیم معیوب دﺷﻮار اﺳﺖ، سیمبندی لباسشویی را بهصورت کامل تجدید کنید.
بخشهای مختلف لباسشویی را از جهت نشتی آب بررسی کنید. ازآنجاکه آب میتواند برقگرفتگی را تشدید کند، ممکن است به دلیل نشت آب در یک بخش و نیز وجود اشکالات الکتریکی، بدنه لباسشویی برقدار شده باشد.
سیم ارت یا سیم اتصال به زمین لباسشویی باید بهدرستی متصل شده باشد، اگر این سیم اصلاً متصل نیست و یا به لوله آب متصل شده، میتواند دلیل برقدار بودن بدنه لباسشویی باشد.
سیمکشیهای الکتریکی و اتصالات و فیشهای برق ماشین لباسشویی را بررسی کنید. اگر روکش سیمها از بین رفته است یا سوختگی خفیف مشاهده میشود، آنها را تعویض کنید.
کابل برق و دوشاخه و پریز برقی که لباسشویی به آن متصل است را بررسی کنید. نشانههایی مثل بوی سوختگی از پریز، زنگزدگی دوشاخه و سیاه شدن پریز یا دوشاخه که میتواند ناشی از سوختگی باشد را جدی بگیرید.
در این حالت لازم است حتماً با کارشناسان آرمین سرویس تماس گرفته تا سریعاً این مشکل را برطرف کنند. چرا که خطر برقگرفتگی زیاد میباشد.