با توجه به نوع موقعیت جغرافیایی ایران در اکثر مناطق از کولر استفاده می شود. با توجه به مصرف کمتر کولرهای آبی یعنی تقریبا 4/1 کولرهای گازی، استفاده از این نوع بیشتر رواج دارد. اما در مناطقی از ایران که دارای رطوبت بالایی هستند به اجبار باید از کولرهای گازی استفاده شود. لذا تعداد مصرف کنندگان کولرهای گازی کم نیست.
نوع عملکرد کولر گازی بسیار شبیه به سیستم یخچالها میباشد. پس بهتر است در مناطق گرمسیری و بسیار مرطوب مورد استفاده قرار گیرند. اما در کنار بازدهی بهتر، قیمت و هزینه نگهداری آنها به مراتب بالاتر از کولرهای آبی میباشد. اگر میخواهید بازدهی یا همان اثر خنکی کولرهای خود را تا بالاترین حد افزایش دهید لازم است نکاتی چند را به خاطر داشته باشید.
بهبود بهره وری کولر گازی
ظرفیت کولر باید با توجه به مساحت خانه یا اتاقی که میخواهید خنک کنید، انتخاب شود. ظرفیت برودتی کولر باید با فضا مورداستفاده و شرایط آبوهوایی محل زندگی (از لحاظ دما و رطوبت) مطابقت داشته باشد. کولرهای بزرگتر از حد نیاز تنها باعث مصرف بیمورد انرژی الکتریکی میشوند. از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب استفاده کنید.
از حالت فن این کولرها میتوانید صرفا برای تهویه استفاده کنید. در این شرایط، کمپرسور را از مدار خارج کنید تا انرژی کمتری مصرف کند.
برای افزایش بازدهی کولر بهتر است میزان مصرف وسایل گرمازا مثل اجاق و سماور را در آشپزخانه کنترل نمایید. حتیالامکان از روشن کردن بیدلیل وسایلی نظیر موارد ذکر شده اجتناب کنید.
همانطور که میدانید کولرهای گازی ازجمله پرمصرفترین وسایل خانگی هستند. بنابراین درصورتی که ضرورتی به استفاده از این نوع کولر وجود ندارد بهتر است در استفاده از آنها پرهیز کنید. در حد امکان از روشن نگهداشتن مداوم کولر در طول روز بپرهیزید. اما اگر ضروری باشد بهتر است از استفاده از کولر در ساعت پیک مصرف برق (نیم ساعت قبل از اذان مغرب تا ۳ ساعت بعد) خودداری شود.
کولرهای گازی معمولاً دارای درجه تنظیم دما (ترموستات) هستند. دما بر روی دمای مناسب فصل گرما که بین ۱۸ تا 25 درجه سانتیگراد است تنظیم میشود. زمانی که دمای اتاق به این حد از خنکی رسید، کولر بهطور خودکار خاموش میشود و بنابراین انرژی کمتری مصرف میکند.
در نظر داشته باشید نصب کندانسورهای کولرگازی در سایه باعث جلوگیری از اتلاف قابل توجهی از انرژی مصرفی خواهد شد.
کاهش مصرف برق کولر گازی
استفاده از اینورتر به خودی خود موجب کاهش مصرف انرژی در کولرهای گازی و اسپیلتها میشود.
معمولا سطح مصرف در کولرهای اینورتر دار A یا B است. وجود اینورتر باعث میشود دور موتور به نسبت نیاز افزایش و یا کاهش داشته باشد و به مصرف برق در کولر گازی کمک میکند.
کولرهایی که گرید A++ دارند جزو کم مصرفترین کولرها محسوب میشوند. کولرهای دارای گرید C و D جزو پر مصرف ترین ها به شمار میروند. بنابراین، به هنگام خرید حتما به برچسب انرژی کولر گازی دقت داشته باشید.
انتخاب دمای مناسب برای این نوع کولر یکی دیگر از راههای کاهش مصرف برق میباشد. اگر دمای کولرتان را مناسب تنظیم نمایید از هوای خنک آن لذت خواهید برد و احساس سرما یا گرما نخواهید کرد.
اگر این دما را بیش از اندازه پایین بیاورید دستگاه و کمپرسور مجبورند که به صورت مداوم کار کنند. در این شرایط، هم به دستگاه فشار بیش تری میآید و هم مقدار برق مصرفی نیز بالاتر خواهد رفت.
دمای مناسب برای کولرهای گازی بسته به طبع شما میتواند بین ۲۴ تا ۲۶ درجه سانتی گراد باشد.
سرویس دورهای کولر و اطمینان از سلامت دستگاه باعث کارکرد بهتر آن میشود. در این صورت، لازم نیست دستگاه شما به صورت دائمی کار کند و فشار کمتری به آن وارد خواهد شد.
برای سرویس ها تخصصی و دورهای می توانید با کارشناسان آرمین سرویس تماس بگیرید.
رسیدگی به کولر گازی راهکاری برای کاهش مصرف برق
یونیت خارجی دستگاه بهتر است در قسمت شمالی ساختمان نصب شود. این گونه کمتر در معرض تابش نور خورشید قرار میگیرد.
چه بهتر که دستگاه زیر سایه درختان باشد. در غیر این صورت حتما سایبان مناسبی برای یونیت خارجی دستگاه خود تهیه نمایید.
فیلترها نقش بسیار مهمی در کارایی کولر گازی دارند.
وجود گرد و غبار و دود روی فیلترها کارکرد دستگاه را کاهش میدهد و موجب وارد شدن فشار بیش تر روی دستگاه میشود. خوشبختانه دستگاههای جدید دارای چراغ هشدار کثیفی فیلتر هستند.
از باز گذاشتن درب و پنجرههای خانه به هنگام روشن بودن کولر خودداری کنید و تا جای ممکن درزهای هوا را در خانه بپوشانید.
این در مورد کولرهای آبی صدق نمیکند، چرا که در کولرهای آبی باید حتما یک خروجی هوا در نظر گرفت در غیر اینصورت موتور کولر در حالت تراکم هوا قرار میگیرد و فشار زیادی متحمل میشود. در نتیجه، مصرف برق زیادتر میشود به مرور زمان امکان خرابی موتور وجود دارد.
کثیفی فیلترها و کندانسور
کندانسور بخشی از سیستم کولر گازی است که وظیفه انتقال گرمای مبرد درون لولهها به هوای محیط بیرونی را دارد و موجب خنک شدن مبرد درون لولهها می گردد. در صورتی که کندانسور معیوب باشد، یا انتقال حرارت از مبرد به هوا به درستی انجام نشود، گاز موجود خنک نشده و در سیکل سرمایش کولر گازی اختلال به وجود میآید. بنابراین میتواند علت سرد نکردن کولر گازی پنجرهای، اسپیلت و یا ایستاده شما باشد.
جریان هوا و باد خنکی که از دریچه کولر گازی به سمت شما پرتاب میشود، در دو مرحله از فیلترهای جداکننده عبور میکند. این فیلترهای هوا را میتوان در درون پنل داخلی کولر و در پنل بیرونی جستجو کرد. به مرور زمان ذرات گرد و خاک و آلودگی های موجود در هوا توسط فیلترها جذب شده و بر روی آنها جمع میشوند. اگر تجمع آلودگی زیاد باشد، میتواند سبب گرفتگی مسیر باد شود. یکی از رایجترین علل خنک نبودن باد کولر گازی، کثیف بودن فیلترهای هوایی است که به سادگی قابل رفع میباشد.
مبرد یا گاز کولر گازی تاثیر بسیار مهمی در عملکرد سیستم دارد. از طریق تغییرات دمایی همین گاز عملکرد سرمایشی و خنک سازی کولر گازی اتفاق میافتد. بنابراین نشتی گاز و یا کمبود گاز کولر گازی سریعا بر میزان خنکی باد کولر تاثیر میگذارد. به طور معمول در بسیاری از مواقع نشت گاز کولر از دید شما پنهان میماند. ممکن است نشتی کوچکی در سیستم وجود داشته باشد که در طی مدت زمان طولانیتری گاز موجود را به مرور کم نماید.
در صورت بروز مشکلات فنی در کولر خود با کارشناسان آرمین سرویس تماس بگیرید تا مشکلتان به صورت اصولی و سریع برطرف شود.